AD++ HOUSE

AD++ HOUSE

This symbiotic extension to an existing home provided all the extra space the client needed – a new living room, bedroom and garage for a collection of classic cars – as well as a palpable connection to the garden.

 

The glazing and cantilevered zinc-clad shell roof allow light deep into the living space from the south-west. The overheating risk in summer is prevented by existing tree foliage; when the leaves drop, the lower winter sun warms the house passively.

 

The clients were delighted. “Thanks to Coffey Architects, we have added a striking, modern addition onto a house. We have enjoyed working with them, and winning two RIBA awards is one hell of a bonus!

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Project credits

Team

  • Director: Phil Coffey
  • Architectural Assistant: Den Bailey

Awards

  • 2013 Blue Ribbon Awards, Ideal Home of the Year
  • 2012 RIBA Best Small Project in Yorkshire
  • 2012 RIBA White Rose Yorkshire Award

< Back to all projects

Next Project

BFI REUBEN LIBRARY