BORROW HOUSE I

BORROW HOUSE I

This 80 m2 Victorian terrace house maximizes space by opening up the basement to daylight.

 

Living quarters cascade from the upper study area to the basement level kitchen-dining area on a series of split levels connected by steps. These planes are in turn visually connected to the garden through a 9m-high glazed lightwell to the rear, lending this property an unexpected grandeur.

 

Glazed balustrades, steps and mirrors reflect views of the garden and sky. The rear garden is designed to borrow views of surrounding trees and plants while maintaining a decked area for relaxation in the summer.

 

 

‘..we squeezed a lot out of that house, a lot of space, a lot of architecture…’ Steve Bovill, private developer.

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Project credits

Team

  • Director: Phil Coffey

Awards

< Back to all projects

Next Project

BOOK BOX