KITCHEN GARDEN

KITCHEN GARDEN

This north-facing lower-ground-floor Victorian flat was targeted for refurbishment and extension to turn it into a family home. The brief was to add an additional bedroom, maximize daylight, and enhance the existing connection to the garden.

 

Our solution featured a glass box extension to the rear, cleverly creating the extra space required and bringing more light into the gloomy interior.

 

The 172 m2 layout was reconfigured to focus on spaces for cooking and eating. Mirrored walls and stainless steel in the kitchen create a spacious, light, joyous feel, helping to break down the barrier between inside and out. Crisply detailed sliding doors to the rear offer expansive views, making it a relaxing space to sit, cook and dine.

 

The client admired our beautifully executed simple ideas, describing the transformation as ‘simply stunning’.

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Project credits

Team

  • Director: Phil Coffey
  • Architect: George Morgan
  • Architectural Assistant: Michael Henriksen

Consultants

  • Structural: Elliott Wood
  • Building Control: Head Projects

< Back to all projects

Next Project

MODERN DETACHED