As so often happens with growing families, the client needed to extend their existing home to create more space. They appointed us to do so, taking the opportunity to refurbish throughout at the same time.


Of central concern was enabling the family to feel together even when doing different things. In particular, they wanted a seamless connection to the garden, with the kitchen at the heart of the home.


Well House ‘splits the section’, allowing views from the main living area of the home into the garden and down to the children’s play room on the lower ground floor. The central lightwell (hence ‘Well House’) is capped by an ocular window above, unifying the home and bathing it in light. The rear glazed elevation frames a small reading area for the children, giving the sensation of being in the garden even when not.

Share:Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Project credits


  • Architectural Assistant: Michael Henriksen
  • Architect: Andrew House


  • 2014 Don't Move, Improve - Shortlist


  • Structural: Price & Myers
  • Building Control: Head Projects

< Back to all projects

Next Project